Kaupin jousiammuntarata

Kaupin jousiammuntarata sijaitsee jalkapallokenttien läheisyydessa, korkean kuusimetsikön keskellä.

Lusankatua pitkin ei pääse aivan perille asti. Jos haluaa tulla autolla kentälle, kannattaa seurata Kaupin urheilupuiston opasteita TAYS:n risteyksestä käännyttäessä. Kuntokadun päästä, vähän ennen pesä- ja jalkapallokenttiä kääntyy vasemmalle uusi tie, jonka päästä käännytään vasemmalle. Alueella liikkuu yleensä paljon jalankulkijoita, joten kannattaa ajaa varovaisesti.

Kenttä on sorapintanen, joten se on helppohoitoinen, eikä sateellakaan tarvita kumisaappaita, kuten nurmikentillä. Ohiammutut nuolet saavat kylläkin joskus melkoisia naarmuja. Luonto tosin tekee pikkuhiljaa tehtäväänsä eli levittää kentälle kasvillisuutta, kuten puuntaimia ja ruohikkoa.

Kentän muodon vuoksi sen leveyttä on hieman vaikea hyödyntää optimaalisesti, ja käytännössä perinteiseen Nääs-FITA-kilpailuun mahtuu vain noin 55 osallistujaa.

Suuremmat kilpailut, kuten SM-kisat vuonna 1999, pidetään läheisellä jalkapallokentällä, jonne mahtuu tarvittaessa useita satoja kilpailijoita ampumaan yhtäaikaa.

TJA järjestää Nääs-FITA:n vuosittain kesäkuun lopulla tai heinäkuun alussa. Paikka ja ajankohta tuntuvat sopivan hyvin suomalaisille jousiampujille, koskapa kilpailijoita on ollut joka vuosi niin paljon kuin yhteen vuoroon mahtuu, joskus enemmänkin.