Kurssilaisia

Kurssitoiminta

TJA järjestää jousiammunnan alkeis- ja jatkokursseja syys- ja talvikaudella kysynnän mukaan, yleensä kaksi tai kolme molempina. Kurssit järjestetään Tampereen Jousiampujien harjoittelutiloissa Osmonkallion Väestönsuojassa Ainonkatu 1:ssä. Kaikille kursseille voi ilmoittautua numerossa 040 508 2630.


Kevään 2022 kurssit alkavat maaliskuussa, kursseille voi ilmoittautua numerossa 040 508 2630.


Tarjolla olevat kurssit:

Alkeiskurssiin kuuluu kuusi kahden tunnin mittaista tilaisuutta. Normaalisti ne pidetään viikon välein. Viitenä ensimmäisenä kertana opetetaan oikea ammuntatekniikka sekä käydään muita jousiammunnan perusasioita läpi. Kuudentena iltana yhdistetään kaikki opittu ja pidetään pienimuotoinen kilpailu kurssilaisten kesken. Alkeiskursseja järjestetään tarvittaessa useampia! Alkeiskurssin hinta 170€.
Ilmoittautumiset 040 508 2630

Jatkokurssi toimii loogisena jatkumona alkeiskurssille ja se keskittyy ammuntatekniikan eri osa-alueiden syventämiseen sekä välinetietouteen mahdollisten omien välineiden hankinnan ja virittämisen osalta. Jatkokurssi pyrkii opastamaan ampujia myös omaehtoiseen harjoitteluun lähiopetuskertojen välillä sekä keskittymään tekniikan suurimpiin ongelmakohtiin jokaisen ampujan osalta henkilökohtaisesti. Jatkokurssin kesto on 12 x 2h. Jatkokurssin hinta 240e.
Ilmoittautumiset 040 508 2630

Minijatkokurssi on kuuteen kertaan lyhennetty versio jatkokurssista ja se on suunnattu hieman kokeneemmille harrastajille, jotka ovat jo ehtineet ampua muutaman kuukauden ajan. Minijatkokurssin kesto on 6 x 2h.
Ilmoittautumiset: 040 508 2630

Junnukurssi on nuoremmille ampujille tarkoitettu alkeiskurssi, joka toimii hieman jousiammunnan leikkisämmällä puolella opettaen samalla oikeaa ammuntatekniikkaa ja turvallista harrastamista. Junnukurssin kesto 10 x 1.5h.
Ilmoittautumiset: 040 508 2630
Seuralta löytyy kaikki tarvittavat välineet. Kurssilaisten kannattaa varustautua vain mukavilla tasapohjaisilla kengillä (lenkkitossut eivät yleensä ole tasapohjaisia) ja mielellään ihonmyötäisellä, pitkähihaisella paidalla.

Kursseille osallistuville jaettavaan materiaaliin voi tutustua tätä kautta etukäteenkin. Siinä on tiivistetyssä muodossa jousiammunnan alkeistieto. Internetistä löytyy runsaasti lisää tietoa, varsinkin englanninkielisenä.

Suomen Jousiampujain Liitto on koonnut Ensinuolet-sivuille mukavasti jousiammunta-aiheista tietoutta aloittelevia ampujia varten. Lisäksi SJAL:n Itä-Suomen piiri on koostanut erittäin hyvän perustieto-oppaan, kannattaa lukea.

Kurssin käytyään ampuja kykenee itsenäiseen harjoitteluun seuran välineillä. Muilta seuran jäseniltä saa ja kannattaa kysyä rohkeasti apua, oli kyse sitten tekniikan hiomisesta tai esimerkiksi välineiden hankkimisesta.


Kurssien maksaminen

Alkeiskurssit maksetaan seuran tilille
Tampereen Jousiampujat, FI72 6601 0003 5148 17

Viestiksi oma nimi. Kurssi tulee maksaa ilmoittautumisen yhteydessä.
Kuitti maksamisesta tulee ottaa mukaan ensimmäiselle tunnille.